Wie zijn wij

StichtingA´┐ŻaPULSOA´┐Żbestaat uit vrijwilligers met een passie voor reizen en met plezier in ontwikkelingswerk. Ontwikkelingswerk dat is gebaseerd op de eigen kracht van de vrouwen, op zelfredzaamheid en op duurzaamheid. De vrouwen leveren een bijdrage in tijd en geld.

Ik ben Astrid Goossens, voorzitter van aPULSO.

Ik heb HBO Internationaal Toeristisch Management en Culturele Antropologie gestudeerd en ik werk als account-productmanager bij een reisbureau. Ik heb veel in Latijns-Amerika gereisd en heb een tijd in Bolivia en in Nicaragua gewoond en daar vrijwilligerswerk gedaan. Het waren indrukwekkende ervaringen. Mijn passie voor Nicaragua is gebleven en bij aPULSO zet ik mij in voor de vrouwen op het eiland Ometepe, zodat zij hun positie kunnen verbeteren.

 

Mijn naam is Sandra Murmans, ik ben penningmeester.

Na mijn studie Bedrijfscommunicatie heb ik onder meer inburgeraars gecoacht bij het vinden enuitvoeren van vrijwilligerswerk. Op dit moment interview ik asielzoekers uit o.a het Midden-Oosten en Afrika. In 2011 en 2012 begeleidde ik met heel veel plezier de deelneemsters aan het project op Ometepe bij de opzet van hun micro-ondernemingen. Een onvergetelijke tijd! Ik blijf me dan ook graag inzetten voor dit bijzondere project.

 

Ik ben Wilma van Beek, secretaris en projectleider van het aPULSO-project.

Sinds 2002 ben ik actief in Nicaragua, ik ben gehecht aan de gastvrije bewoners. In mijn werk in Amsterdam Oud-West heb ik gezien hoever mensen boven zichzelf uitstijgen, als zij hun kracht opnieuw ontdekken. Dat is ook gebeurd in dit project, de vrouwen op Ometepe gaan vastberaden en vol enthousiasme recht op hun doelen af. Dat maakt dit werk zA? leuk.